10 tipů pro organizaci úspěšného vánočního večírku

10 tipů pro organizaci úspěšného vánočního večírku

Čas adventní se kvapem blíží a s ním jsou spojené také vánoční večírky. Stresujete se, že nemáte ještě ani jeden dárek, napečené cukroví a myšlenky na organizaci mecheche rozhodně nemáte? Nebo vás dokonce takové přípravy straší po nocích? Připravili jsme pro vás deset rad, které by vás mohly podobných obav zbavit.

1. Timing

Nenechávejte nic na poslední chvíli. Když se včas rozhodnete o pořádání akce, získáte výhodu. Proč? Atraktivní a oblíbená místa bývají totiž zamluvené i rok dopředu. Čím dřív učiníte rozhodnutí, tím budete mít větší výběr lokací.

2. Termín

Konkrétní volba termínu rovněž hraje zásadní roli. V prosinci je největší zájem pochopitelně o pátky, protože když se hosté dobře baví, tak se zdrží do pozdějších hodin. Samozřejmě je možné pořádat večírek i ve všední den, ale to by vám musel zaměstnavatel následující den poskytnout volno či home office.

3. Výběr dodavatele

Nechcete být na všechno sami? Tak je dalším krokem výběr dodavatele. U agentur si všímejte předchozích zkušeností a referencí.

4. Téma

Tady máte dvě možnosti. Buď už máte vlastní představu, nebo se spolehnete na kreativitu vybrané agentury. Výběr tématu dotváří celkový dojem z akce, takže pamatujte na své hosty. Téma musí ladit s jejich představami. Zapomeňte při tom na notoricky známá témata jako “Casino, Beach Party, Hawaii”. Vždyť dnešní doba a technika vám umožní zrealizovat daleko atraktivnější akci.

5. Catering

Kdy je host nejspokojenější? Když má plné břicho! Kvalita i kvantita cateringu má proto rovněž velký vliv. Pokud nemáte s dodavatelem žádnou zkušenost, doporučujeme si vyžádat ochutnávku vámi vybraného menu ještě před akcí. A nezapomínejte ani na to, že mnozí hosté můžou mít speciální požadavky. V dnešní době by neměly chybět vegetariánské, veganské, bezlepkové či bezlaktózové pokrmy. Oblast gastronomie navíc nemusí být nudná, radíme proto objednat například servírování na ruku (sweet tattoo), molekulárního kuchaře či live vaření. Tím jistě ohromíte.

6. Nápoje

Nápojový servis je nedílnou součástí cateringu. Jsme v Česku, takže v nabídce musí být točené pivo. Kvalitní víno může nabízet přímo sommeliér. Standardem je dostatek nealkoholických nápojů, přičemž by měla být na každém stole obyčejná voda s citrónem.
Klasickou nabídku určitě zpestří koktejlový bar. Může být i v podobě selfbaru, kde hosté můžou společně se sympatickým barmanem získat své první zkušenosti z mixologie. Nebo je libo tzv. molekulární mixologie? Že nevíte, co si pod tímto pojmem představit? Hosté mohou ochutnat tradiční alkoholy či koktejly v jiných skupenstvích – například becherovkovou cukrovou vatu či rumový gel.
Naopak nedoporučujeme do nabídky zařadit destiláty s výjimkou ochutnávky karibských rumů. Pro pány lze doplnit humidorem s kvalitními tabákovými výrobky. U nápojů výrazně pomůže nápojový balíček obsahující neomezenou konzumaci konkrétních nápojů po celou dobu akce. Pak odpadne nutnost kontroly spotřebovaného pitiva.

7. Umělci

V prosinci jsou žádaným zbožím i umělci, tedy moderátor a kapela. Abyste nemuseli slevovat ze svých požadavků, rezervujte si je dlouho dopředu. Klidně hned, jak vás napadne, že budete večírek pořádat. Program může obohatit taneční vystoupení či škola tance. A neodmyslitelnou součástí je DJ, který pro vás zahraje všechny hity tutový.

8. Aktivity

S přibývajícím časem nikdo nechce sedět v koutě, hosté se chtějí do zábavy aktivně zapojit. Dejte jim příležitost. S tím, že opět musíte brát v potaz skladbu hostů. Například karaoke je vhodné pro menší akce, kde se mezi sebou účastníci navzájem znají. Opadne ostych. A nenuťte hosty do fyzicky náročných a nebezpečných aktivit.

9. Detaily

Ďábel se skrývá v detailu. Takže nesmíte zapomenout na žádnou maličkost. Pozvánka na party by měla upoutat, přesvědčit k účasti. Důležitá je kapacita šaten, dostatečné sociální zázemí, dostatek hostesek u registračního pultu, dopravní dostupnost, možnost parkování, personální zajištění v podniku a mnoho dalšího. Každého jistě potěší i dárek při odchodu.

10. Vánoce

Máte pocit, že už je to všechno? Není. Vždyť co by to bylo za vánoční večírek bez symbolů klasických Vánoc? Ozdobte stromeček, zabalte dárky, upečte cukroví, zazpívejte si koledy. Jinak vám budou všechny ostatní body k ničemu.

Na závěr nám dovolte ještě jednu dobře míněnou radu. Pokud se nechcete s tím, co jsme napsali, vůbec zatěžovat, připravíme vám vánoční večírek na míru. Vaše poptávky zasílejte na e-mail: fronek@f-mark.cz

 

 

Komentářů

Author Avatar
by spravce